Dušené vepřové maso na koriandru

Napsal krab.cz (») 10. 2., přečteno: 1556×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Veprove-koriandr.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
675 g vepřových plátků z kýty (bez kostí),
20 ml (4 lžičky) koriandrových semínek,
2,5 ml (1/2 lžičky) moučkového cukru,
45 ml (3 lžíce) olivového oleje,
2 velké cibule nakrájené na plátky,
300 ml červeného vína,
sůl a pepř,
čerstvý koriandr na ozdobu

Příprava: smile
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky a odřízneme z nich veškerý nabytečný tuk. Paličkou a hmoždířem rozdrtíme koriandrová semínka na jemný prášek.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-koriand2.jpg

Koriandrová semínka smícháme s cukrem, solí a pepřem a směsí potřeme maso po všech stranách. Necháme marinovat až 4 hodiny.

Troubu rozpálíme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme 30 ml (2 lžíce) oleje. Maso rychle opečeme dohněda a pak je přendáme do ohnivzdorné mísy.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-koriandr1.jpg

Na pánev přidáme zbývající olej a osmažíme plátky cibule, dokud se nezačnou zbarvovat. Přimícháme víno a trochu soli a pepře a přivedeme k varu.

Směsí z cibule a vína zalijeme maso a zakryjeme pokličkou. Pečeme 1 hodinu, nebo dokud maso nezměkne. Ozdobíme koriandrem.

smile TIP: smile
Na rozdrcení koriandrových semínek lze použít i mlýnek na kávu. Nebo použijte 1 lžíce drceného koriandru.

Toto lehce kořeněné dušené vepřové maso je opravdu chutné, podává-li se s teplým chlebem, hlávkovým salátem a několika olivami jako na Kypru.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a pět