
Rozpočet pro 6 osob:
3 lžíce olivového oleje,
1,5 kg plátků jehněčího masa nakrájeného na 5 cm kostky,
1 nakrájená velká cibule,
6 neoloupaných velkých stroužků česneku,
1 bobkový list,
1 lžička papriky,
120 ml suchého sherry,
115 g vyloupaných velkých fazolí (čerstvých nebo rozmrazených),
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky,
sůl a pepř
Příprava:
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje. Přidáme polovinu masa a smažíme na středním ohni, dokud maso po všech stranách nezhnědne. Přeneseme ho na talíř. Stejným způsobem osmažíme zbytek masa a vyndáme ho z pánve.
Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a smažíme ji doměkka 5 minut. Přeneseme ji do velkého kastrolku nebo ohnivzdorné mísy a přidáme maso.
Přidáme stroužky česneku, bobkový list, papriku a sherry. Ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, pak zakryjeme a vaříme na mírném ohrni 1 1/2 až 2 hodiny, dokud maso nezhnědne.
10 minut před koncem vaření přidáme velké fazole. Přimícháme petrželku a podáváme.
Základem tohoto španělského receptu je jehněčí dušené ve velkém množství česneku a sherry. Velké fazole mu dodávají barvu.
Dobrou chuť