Jehněčí na česneku s velkými fazolemi

Napsal krab.cz (») 8. 3., přečteno: 1489×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Jehneci-na-cesneku.jpg

Rozpočet pro 6 osob: smile
3 lžíce olivového oleje,
1,5 kg plátků jehněčího masa nakrájeného na 5 cm kostky,
1 nakrájená velká cibule,
6 neoloupaných velkých stroužků česneku,
1 bobkový list,
1 lžička papriky,
120 ml suchého sherry,
115 g vyloupaných velkých fazolí (čerstvých nebo rozmrazených),
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky,
sůl a pepř

Příprava: smile
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje. Přidáme polovinu masa a smažíme na středním ohni, dokud maso po všech stranách nezhnědne. Přeneseme ho na talíř. Stejným způsobem osmažíme zbytek masa a vyndáme ho z pánve.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Jehneci-na-cesneku1.jpg

Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a smažíme ji doměkka 5 minut. Přeneseme ji do velkého kastrolku nebo ohnivzdorné mísy a přidáme maso.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Jehneci-na-cesneku2.jpg

Přidáme stroužky česneku, bobkový list, papriku a sherry. Ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, pak zakryjeme a vaříme na mírném ohrni 1 1/2 až 2 hodiny, dokud maso nezhnědne.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Jehneci-na-cesneku3.jpg

10 minut před koncem vaření přidáme velké fazole. Přimícháme petrželku a podáváme.

Základem tohoto španělského receptu je jehněčí dušené ve velkém množství česneku a sherry. Velké fazole mu dodávají barvu.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a osm