Kebab

Napsal krab.cz (») 17. 2., přečteno: 1249×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Kebab.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
675 g jehněčího masa,
1 nastrouhaná cibule,
30 ml (2 lžíce) nasekané čerstvé petrželky,
5 ml (1 lžička) papriky,
1 lžička drceného kmínu,
1 lžíce olivového oleje,
1 lžíce citronové šťávy,
sůl a pepř

Na ozdobu:
dílky a nastrouhané kousky citronu

Příprava: smile
Maso očistíme a nakrájíme na malé čtverečky velké asi 2 cm.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Kebab1.jpg

V misce smícháme cibuli, většinu petrželky, papriku, kmín, olej, citronovou šťávu a koření a přidáme maso. Zamícháme, aby se maso důkladně pokrylo směsí, a dáme na 2 hodiny stranou.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Kebab2.jpg

Připravíme si rožeň nebo rozpálíme gril. Maso navlékneme na kovové jehlice. Na každou jehlici dáme 6 - 8 kousků masa.

Maso grilujeme nebo rožníme 6 - 8 minut, nebo dokud se nepropeče. Musí být však stále vlhké. Občas maso potřeme marinádou.

Kebaby uspořádáme na talíř a ozdobíme zbytkem petrželky, měsíčky citronu a nastrouhanou kůrou.

Vhodná příloha: smile
Arabský chléb, mističky s kmínem, kayenským pepřem a solí, kterými si maso můžeme posypat.

smile TIP: smile
Maročtí kuchaři často zpestřímaso jehněčím nebo hovězím tukem, který mu dodá chuť a udržuje je vlhké. Pokud používáme jehněčí, vybíráme si rameno nebo plátek, kde tuk prorůstá masem.

Tento pokrm patří k nejznámějším dílům arabského světa. Tradičním marockým masem v tomto pokrmu je jehněčí, ale lze použít i hovězí.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a devět