Koláč plněný masem, ledvinkami a žampiony

Napsal krab.cz (») 1. 2., přečteno: 721×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Masovy-kolac.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
30 ml (2 lžíce) rostlinného oleje,
115 g nakrájené slaniny,
1 nakrájená cibule,
500 g na kostičky nakrájeného hovězího plátku,
30 ml (2 lžíce) hladké mouky,
115 g jehněčích ledvinek,
velká kytička garní,
400 ml hovězího vývaru,
115 g malých žampionů,
225 g hotového křehkého těsta,
ušlehané vejce na polevu,
sůl a černý pepř

Příprava: smile
Troubu rozpálíme na 160°C. V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej a osmažíme na něm slaninu a cibuli lehce dohněda.

Kousky masa obalíme v mouce. Maso dáváme po dávkách na pánev a za stálého míchání osmažíme dohněda.

Ledvinky obalíme v mouce a přidáme je na pánev s kytičkou garní. Vše přendáme do kastrolu, zalijeme vývarem, zakryjeme a vaříme v troubě 2 hodiny. Pak přimícháme houby a koření a necháme vystydnout.

Troubu rozpálíme na 220°C. Těsto vyválíme na placku o 2 cm větší než je ohnivzdorná mísa o objemu 1,2 litry. Odřízneme z něho úzký proužek a připevníme ho kolem navlhčeného okraje mísy. Proužek těsta potřeme vodou.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Masovy-kolac1.jpg

Masovou směs vlijeme na mísu. Na mísu položíme těsto. Ozdobný okraj vytvoříme tak, že těsto tlačíme dvěma prsty dolů a jedním prstem dovnitř. Nožem naklepeme okraje.

Vršek ozdobíme listy z těsta. Do těsta uděláme malý otvor, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme 20 minut. Pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 20 minut, dokud těsto nenakyne, nezezlátne a není křupavé.

Těsto sytý koláč, který je jedním z nejznámějších britských jídel, se dokonale hodí za chladných zimních večerů k rodinné večeři.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a jedna