Maďarský hovězí guláš

Napsal krab.cz (») 7. 2., přečteno: 676×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Madarsky-hov.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
900 g hovězích plátků nakrájených na kostičky,
60 ml (4 lžíce) rostlinného oleje,
150 ml červeného vína,
4 rozpůlené a na plátky nakrájené střední cibule,
450 g očištěných a nakrájených žampionů,
45 ml (3 lžíce) sladké papriky,
600 ml hovězího vývaru,
30 ml (2 lžíce) rajčatového protlaku,
15 g sušených smržů namočených na 20 minut do teplé vody,
15 ml (1 lžíce) vinného octa,
sůl a mletý černý pepř,

Příloha:smile
Troubu rozpálíme na 160°C a maso okořeníme pepřem. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme polovinu rostlinného oleje a maso osmažíme dohněda při vysoké teplotě. Během smažení je jednou otočíme.

Maso přemístíme do ohnivzdorného kastrolku a vylijeme tuk. Pánev vrátíme na sporák, přidáme na ni víno a mícháme dřevěnou vařečkou. Tekutinou přelijeme maso a pánev vytřeme ubrouskem dočista.

Zbylý olej rozhřejeme na pánvi, přidáme cibuli a rychle smažíme 5 - 7 minut. Často mícháme, dokud cibule lehce nezhnědne a nezměkne.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Madarsky-gulas1.jpg

Do kastrolku dáme čerstvé houby, papriku, vývar, rajčatový protlak, smrže a jejich tekutinu. Přivedeme k varu, zakryjeme a vaříme v troubě asi 1 1/2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Před podáváním přidáme ocet a podle potřeby dochutíme. Podáváme s přílohou.

Vhodná příloha: smile
Brambory ve slupce, kapusta a mrkev.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a nula