Marcipánové mandličky

Napsal krab.cz (») 22. 1., přečteno: 940×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Marcipanove-mandle.jpg

Rozpočet asi na 80 kusů: smile
50 g marcipánové hmoty,
3 lžíce šlehačky,
65 g másla,
150 g moučkového cukru,
3 vejce,
špetka soli,
1 lžíce růžové esence,
1 lžíce rumu,
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry,
500 g polohrubé mouky,
1 lžička kypřicího prášku,
1 l oleje,
moučkový cukr na posypání

Příprava:
30 minut
Vypečení: 5 minut
Fritování a smažení: 180 °C

Příprava: smile
Marcipán, smetanu, máslo a cukr do hladka rozmíchejte. Přidávejte postupně vejce, potom sůl, růžovou esenci, rum a citronovu kůru.

Mouku a prášek do pečiva smíchejte, přidejte do těsta a uhněťte do hladka. Lžičkou tvarujte z těsta mandličky.

Nebo nechte těsto 30 minut v chladu, krátce prohněťte, až je pružné, vyválejte na vále posypaném moukou na tloušťku 6 mm a vykrajujte jednotlivé kousky.

Olej v hrnci zahřejte na teplotu, kdy po násadě vařečky začnou stoupat perličky. Vložte do oleje 8 až 10 kousků a fritujte do zlatova.

Pečivo vyjměte pomocí síta, nechte na ubrousku okapat, pak posypte moučkovým cukrem a nechte vychladnout.

Vhodná příloha: smile
Punč, bowle a svařené víno.

smile TIP: smile
Pečivo vložte mezi pergamenový papír do pevně uzavřených krabic. Uskladněte v chladu a spotřebujte během 4 týdnů.

Chcete-li, aby marcipánové mandličky byly pěkně souměrné, použijte speciální formičky na vykrajování drobého pečiva. Pokud formičky nemáte, formujte cukroví do tvaru mandle lžičkou.

Dobrou sladkou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a osm