Moussaka

Napsal krab.cz (») 7. 3., přečteno: 1775×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Moussaka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
1 lžíce olivového oleje,
225 g mletého jehněčího masa,
1 lžička drceného kmínu,
1 nakrájená červená cibule,
25 g hladké mouky,
175 ml jehněčího vývaru,
2 lžíce rajčatového protlaku,
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana,
1 na plátky nakrájený lilek,
sůl a pepř,
jako příloha řecký salát

Na omáčku:
2 lžíce másla (25 g),
25 g hladké mouky,
300 ml mléka,
50 g čerstvě strouhaného čedaru,
1 ušlehané vejce

Příprava: smile
Troubu rozpálíme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm 5 minut maso a kmín.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Moussaka1.jpg

Přidáme cibuli a za občasného míchání smažíme dalších 5 minut, až je cibule měkká a zesklovatí.

Přidáme mouku a vaříme 1 minutu. Přimícháme vývar, rajčatový protlak a čerstvé oregano. Přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni 30 minut.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Moussaka2.jpg

Na čistý talíř dáme ubrousek. Navrch položíme plátky lilku a posolíme je. Dáme na 10 minut stranou. Pak je opláchneme a vysušíme.

Na omáčku rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a vaříme 1 minutu. Postupně přimícháváme mléko a sýr, dobře ochutíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Sundáme z ohně a přimícháme vejce.

Jehněčí maso dáme do misky, navrch naklademe lilek a zalijeme omáčkou. Pečeme 45 - 60 minut. Podáváme s řeckým salátem.

Toto jídlo, pocházející z Řecka, je dnes oblíbené v domácnostech i restauracích na všech kontinentech.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a pět