Pikantní bramborový nákyp

Napsal krab.cz (») 14. 2., přečteno: 894×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Pikantni-nakyp.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
750 g pórku,
1 kg moučných brambor,
100 g anglické slaniny,
75 g strouhaného eidamu,
1/4 l mléka,
1 1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky pepře,
2 lžíce másla/margarínu

Příprava:
25 minut
Pečení: 50 minut
El. trouba: 200°C
Plyn: stupeň 3-4

Příprava: smile
Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na kroužky a nechte okapat. Brambory omyjte, oloupejte, nakrouhejte na plátky, nechte okapat na sítu a osušte v čisté utěrce.

Slaninu nakrájejte na tenké nudličky, společně se sýrem a pórkem ji navrstvěte do nákypové formy mezi dolní a horní vrstvu z nakrouhaných brambor.

Mléko, koření a tuk nchte vzkypět a prolejte přes vrstvy. Dejte do horké trouby zapéct.

Vhodná příloha: smile
Hlávkový salát v octové marinádě s bylinkami.

smile TIP: smile
Pocházejí-li brambory z nové sklizně a jsou-li dobře očištěné, můžete je nakrouhat i se slupkou. Uchovají si tak vysoký obsah vitaminů a minerálních látek.

Nákyp dejte do studené trouby. Přitom je nutné počítat s časem, potřebným k zahřátí trouby. Při dopékání využijte i teplo vychládající trouby, ušetříte tak energii.

Nákypy svou vůní při pečení vzbuzují chuť k jídlu. Nejchutnější jsou čerstvé, podávají-li se ihned po zapečení. Nákypy jsjou navíc i levné, z dostupných surovin a nezatíží tolik vaši kapsu.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a osm