Platýs s pomerančovým máslem

Napsal krab.cz (») 3. 1., přečteno: 1254×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Pomerancovy-platys.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
4 platýsi (po 350 g),
2 lžíce citronové šťávy,
1 pomeranč,
3 lžíce celozrnné mouky,
2 lžíce strouhanky,
2 lžíce přepuštěného másla,
100 g másla,
sůl,
bílý pepř

Příprava: 30 minut
Smažení: 8-10 minut
El. trouba: 60°C
Plyn: stupeň 1

Příprava: smile
Kupte kuchyňsky upravenou rybu. Omyjte ji, odtraňte tmavé části masa z břišní dutiny. Rybu osušte a potřete citronovu šťávou.

Z pomeranče vymačkejte šťávu. Mouku smíchejte se strouhankou, platýse obalte, oklepejte.

Přepuštěné máslo zahřejte na střední teplotu, vložte do něj platýse a osmažte je z obou stran do zlatova. Pánví občas potřete, aby se ryba nepřipekla. Osolte a opepřete, porce rovnejte vedle sebe a vložte do trouby.

Výpek uvolněte trouchou vody, nechejte přejít varem, přeceďte do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu a vločky másla. Omáčku odstavte a metlou našlehejte.

Vhodná příloha: smile
200 g ledového salátu spolu se 100 g mrkve, 200 g jablek a 100 g světlé části pórku nakrájejte na tenké nudličky, vmíchejte pohár jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, sůl a cukr.

TIP: smile
Pomerančové máslo smíchejte s trochou jemné hořčice

Rybu servírujte rovnou z pánve, tak chutná nejlépe a zůstane šťavnatá. Aby před podáváním nevychladla, vložte ji do mírně vyhřáté trouby, ale bez poklice. Servírovací mísu i talíře nahřejte.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a deset