Plněná pečeně ze svíčkové

Napsal krab.cz (») 28. 1., přečteno: 405×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Plnena-pecene.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
1 hovězí svíčková 600 g,
150 g žampionů,
1 cibule,
2 lžíce másla,
3 lžíce oleje,
50 g vařené šunky,
1/2 lžičky pepře,
sůl,
1/8 l vývaru,
1/8 l kysané smetany,
1 lžička solamylu

Příprava:
30 minut
Pečení: 25 minut

Příprava pečeně: smile
Maso podélně čtyřikrát nařízněte. Houby očistěte a omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo zpěňte při střední teplotě, houby a cibuli opečte 1 minutu a v sítku je dosucha vymačkejte.

Šunku nakrájejte na kostičky, smíchejte s houbami, osolte a opepřete. Filet v zářezech směsí naplňte a svažte.

Pečeni vložte do pekáče s rozpáleným olejem, opečte. Přilejte šťávu z hub a masový vývar. Maso pomalu duste, občas přelijte.

Solamyl rozmíchejte v kysané smetaně, přilejte k vypečené šťávě a nechte provařit, nakonec přeceďte. Omáčku okořeňte a ochuťte.

Vhodná příloha: smile
Hlávkový salát v octové marinádě s čerstvými bylinkami, vařené brambory a lehké červené víno.

smile TIP: smile
Nechte maso po pečení 10 minut odpočívat. Potom odstraňte nit a nakrájejte 1 cm silné plátky.

Pečeni lze připravit také ze špičky, zvané falešná svíčková, pak je k pečení zapotřebí asi 60 minut. Nebo použijte šál zadního masa, pak musíte počítat s dobou pečení asi 90 minut více.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a jedenáct