Polenta se slaninou a sýrem

Napsal krab.cz (») 21. 1., přečteno: 1461×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Syrova-polenta.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
250 g kukuřičné krupice,
1 lžička soli,
60 g másla,
200 g prorostlé slaniny,
200 g ementálu

Příprava:
30 minut
Bobtnání: 20 minut
Uvedení do varu: střední teplota
Vaření: mírná teplota

Příprava: smile
Do 1 l vroucí vody pomalu přisypávejte kukuřičnou krupici. Za stálého míchání nechte přejít varem. Vmíchejte sůl a máslo.

Kaši pod poklicí na velmi mírném ohni nechte bobtnat v kompaktní hmotu.

Slaninu a sýr nakrájejte na malé kostičky. Ke slanině přidejte trošku vody a vyškvařte ji, aby kostičky plavaly ve vlastním tuku.

Přidejte sýr, nechte jej roztát. Polentu rozdělte na talíře a zalijte sýrovou omáčkou.

Vhodná příloha: smile
Sladkokyselé okurky, v octu naložené perlové cibulky, mléko.

Co je dobré vědět: smile
Kukuřičná mouka a krupice obsahují 2,8 % tuku. Ten se snadno rozkládá a žlukne. Proto výrobky z kukuřice neskladujte déle než 3 měsíce. Kukuřičná mouka se hodí k pečení jen ve směsi s jinou moukou, protože neobsahuje lepek.

Kukuřice patří vedle pšenice a rýže k nejdůležitějších obilovinám. Vyrábí se z ni popcorn, cornflakes, škrobová moučka, mouka a krupice. Z kukuřičné krupice se vaří polenta - italské národní jídlo.

smile TIP: smile
Polentu vtěsnejte do chlebíčkové formy, pak studenou krájejte na plátky a opečte. Zkuste k ní podávat rajskou omáčku a listový salát.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a třináct