Telecí hrudí se šunkovou nádivkou

Napsal krab.cz (») 25. 1., přečteno: 504×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Teleci-hrudi.jpg

Rozpočet pro 6 osob: smile
1 kg telecího hrudí s proříznutou kapsou,
1 lžička soli,
1/2 lžičky pepře,
1 lžička paštikového koření,
2 tvrdé housky,
1/8 l mléka,
2 + 1 lžíce másla,
100 g šunky,
1 lžíce petrželky,
1 vejce,
1 lžíce oleje,
1/4 l masového vývaru,
1 cibule,
1 lžíce jemné hořčice

Příprava:
40 minut
Dušení: 2 hodiny při mírné teplotě
Osmahnutí: vysoká teplota

Příprava: smile
Hrudí si nechte proříznout u řezníka, uvnitř a vně je potřete kořením. Housky přelijte vařící vodou.

Utřete 2 lžíce měkkého másla, velmi jemně nasekejte šunku i petrželku. Housky rozmačkejte. Vše smíchejte a přidejte vejce. Dobře prohněťte.

Nádivnku ochuťte, hrudí naplňte a zašijte. Zahřejte olej a 1 lžíci másla, maso ze všech stran osmahněte, polijte vývarem a přikryté duste. Občas obraťte.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky, přidejte do výpeku a duste s ostatním. Hotovu pečeni připravte k podávání. Výpek propasírujte, přidejte hořčici a uvařte hustou omáčku. Dochuťte.

Vhodná příloha: smile
Sypká rýže připravená na másle s trochou papriky. Mrkvové tyčinky a plátky cukety dušené na oleji a kořeněné bylinkovou solí nebo čerstvá zelenina.

Na nádivky si namíchejte do zásoby paštikové koření:
- 30 g bílého pepře,
- 10 g nového koření,
- 4 g muškátového květu
- 2 g hřebíčku, bobkového listu, majoránky,
muškátového oříšku, rozmarýnu, šalvěje a skořice

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a osm