Telecí řízek s pikantní omáčkou

Napsal krab.cz (») 24. 1., přečteno: 350×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Teleci-rizek-pikant.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
4 telecí řízky (po 150 g),
1/4 lžičky bílého pepře,
1 lžíce hladké mouky,
1 lžička sladké papriky,
2 lžíce másla,
1 lžička soli,
1/8 l masového vývaru,
2 lžíce citronové šťávy,
1/2 lžičky sekaných kaparů,
1 lžička zeleného pepře,
1/8 l smetany

Příprava:
20 minut
Opečení: 6 - 8 minut při střední teplotě

Příprava řízků: smile
Maso opepřete, obalte v mouce promíchané s paprikou. Přebytečnou mouku oklepejte.

Ve vyšší pánvi rozpusťte máslo, maso na něm opečte po jedné straně do zlatova, pak obraťte a dopečte druhou stranu. Posolte, odložte na teplé místo.

Výpek uvolněte vývarem, přidejte zbylé přísady a uvařte středně hustou omáčku. Řízky v ní nechte nasáknout a připravte k podávání. V omáčce je již nevařte.

Vhodná příloha: smile
Osminky citronu a snítky řeřichy na ozdobu, podle chuti i kapary. Těstoviny polité máslem, jako předkrm srdíčka hlávkového salátu v koktejlové omáčce. Lehké bílé víno.

smile TIP: smile
Řízky při pečení nevysušte, uvnitř mají zůstat šťavnaté. Pokud se stane, že ztvrdou, duste je pod poklicí 20 až 30 minut na mírném ohni.

Řízky nakrájejte z telecí kýty. Řez veďte kolmo přes vlákna masa. Asi centimetr tlusté plátky budou po tepelné úpravě velmi jemné, budou se doslova rozlývat na jazyku. Telecí řízek nemá konkureneci smile

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a devět