Uzená pečínka v těstíčku

Napsal krab.cz (») 29. 1., přečteno: 443×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Uzena-pecinka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
800 g uzené pečínky (bez kosti),
1/2 lžičky mletého pepře,
1 jalovec,
špetka cukru,
1 žloutek,
2 lžíce mléka,
300 g lístkového těsta

Na omáčku:
3 lžíce rajského protlaku,
1/4 l smetany,
sůl a pepř

Pečení masa:
20 minut
Pečení těsta: 45 minut
El. trouba: 225°C
Plyn: stupeň 4-5

Příprava: smile
Uzené maso posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut a nechte vychladnout.

Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout.

Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem však z krajů těsta nařežte rádýlkem proužky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložte nejméně na půl hodiny do chladničky nebo přes noc.

Žloutek rozvkedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut.

Základem omáčky je šťáva z pečeně. Přidejte do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte podle potřeby.

smile TIP: smile
Uzené zmrazujete samotné, před pečením rozmrazte.

Příprava této šťavnaté pochoutky je poněkud pracnější. Sama o sobě netrvá déle než 20 minut, mezi jednotlivými fázemi postupu jsou časové prodlevy.

Příloha: smile
salát z čerstvých okurek, rajčat a hlávkového salátu.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a jedenáct