Vepřové na paprice s fenyklem a kmínem

Napsal krab.cz (») 9. 2., přečteno: 1065×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Veprove-na-paprice.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
15 ml (1 lžíce) olivového oleje,
4 vepřové plátky bez kostí,
1 velká cibule nakrájená na slabé plátky,
400 g nakrájených rajčat,
5 ml (1 lžička) lehce rozdrcených fenyklových semínek,
2,5 ml (1/2 lžičky) lehce rozdrcených kmínových semínek,
15 ml (1 lžíce) papriky a další na ozdobu,
30 ml (2 lžíce) kysané smetany,
sůl a pepř

Příprava: smile
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpálíme na střední teplotě olej. Přidáme vepřové plátky a osmažíme je po obou stranách lehce dozlatova. Plátky vyndáme a dáme je na talíř.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-na-paprice1.jpg

Na zbylý olej na pánvi přidáme plátky cibule. Za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud není cibule měkká a zlatavá. Přimícháme rajčata, drcený fenykl a kmín a papriku.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-na-paprice2.jpg

Vepřové vrátíme na pánev a pečeme na mírném ohni 20 - 30 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Na ozdobu lehce pokapeme kysanou smetanou a posypeme paprikou.

Vhodná příloha: smile
Těstoviny pokapané rozpuštěným máslem a posypané mákem.

smile TIP: smile
Vždy kupujte kvalitní papriku a pravidelně ji vyměňujte, protože rychle ztrácí svou výraznou chuť.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a jedenáct