
Rozpočet pro 4 osoby:
15 ml (1 lžíce) olivového oleje,
4 vepřové plátky bez kostí,
1 velká cibule nakrájená na slabé plátky,
400 g nakrájených rajčat,
5 ml (1 lžička) lehce rozdrcených fenyklových semínek,
2,5 ml (1/2 lžičky) lehce rozdrcených kmínových semínek,
15 ml (1 lžíce) papriky a další na ozdobu,
30 ml (2 lžíce) kysané smetany,
sůl a pepř
Příprava:
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpálíme na střední teplotě olej. Přidáme vepřové plátky a osmažíme je po obou stranách lehce dozlatova. Plátky vyndáme a dáme je na talíř.
Na zbylý olej na pánvi přidáme plátky cibule. Za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud není cibule měkká a zlatavá. Přimícháme rajčata, drcený fenykl a kmín a papriku.
Vepřové vrátíme na pánev a pečeme na mírném ohni 20 - 30 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Na ozdobu lehce pokapeme kysanou smetanou a posypeme paprikou.
Vhodná příloha:
Těstoviny pokapané rozpuštěným máslem a posypané mákem.
TIP:
Vždy kupujte kvalitní papriku a pravidelně ji vyměňujte, protože rychle ztrácí svou výraznou chuť.
Dobrou chuť