Vepřové s camembertem

Napsal krab.cz (») 11. 2., přečteno: 805×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Veprove-camembert.jpg

Rozpočet pro 3 - 4 osoby: smile
350 - 450 g vepřových plátků,
15 g (1 lžíce másla),
45 ml (3 lžíce) šumivého suchého cideru nebo suchého bílého vína,
120 - 175 ml šlehačky,
15 ml (1 lžíce) nasekaných čerstvých bylinek, např. majoránky, tymiánu a šalvěje,
115 g sýra camembert bez kůry, nakrájeného na plátky,
7,5 ml (1/2 lžičky) dijonské hořčice,
sůl a pepř,
čerstvá petrželka na ozdobu

Příprava: smile
Vepřové maso nakrájíme naašikmo na malé, asi 2 cm silné plátky. Naklepeme je na tloušťku 1 cm a posypeme pepřem. Můžeme je rovněž položit na prkénko po dvou vedle sebe a najednou je vyválet válečkem.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-camembert1.jpg

Na pánvi se silným dnem rozpustíme na střední teplotě máslo. Když začne hnědnout, přidáme maso. Smažíme po obou stranách 5 minut, nebo dokud se nepropeče a není při stlačení pružné. Přeneseme ho do teplé mísy a zakryjeme, aby zůstalo teplé.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Veprove-camembert2.jpg

Přidáme cider nebo bílé víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme 120 ml šlehačky a nasekané bylinky a znovu lehce přivedeme k varu.

Přidáme camembert a hořčici a všechnu šťávu z masa. Přilijeme ještě trochu šlehačky a dochutíme. Hotové vepřové plátky podáváme s omáčkou a ozdobené petrželkou.

Většina krajů ve Francii, kve kterých se vyrábějí sýry, udržuje tradici jídel používajících jejich vlastní sýr. Tento recept obsahuje místní produkty, jako je camembert a cider z Normandie.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a deset