

Co budeme potřebovat?
- 900 g vykoštěných vepřových kotlet
- 150 g nivy
- 100 g loveckého salámu
- 200 g husté zakysané krémové smetany
- 1 velká lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 2-3 snítky rozmarýnu
- 4 lžičky koření "7 pepřů"
- sůl
- 250 ml vody
- 400 g těsta na bramborové knedlíky v prášku
Jak na to?
Kotlety omyjeme a rozkrojíme a rozklepeme, aby vznikl plátek jednou tak velký. Potřeme je olejem, hořčicí a posypeme kořením "7 pepřů". Mezi jednotlivé kotlety vložíme vždy kousek větvičky rozmarýnu a necháme uležet v uzavřené nádobě.
Mezitím si připravíme náplň. Nastrouháme nivu, lovecký salám oloupeme a nadrobno pokrájíme. Obojí spojíme rukama v pevnou hmotu.
Maso vyjmeme z nádoby a očistíme od rozmarýnu, který si dáme stranou (později ho použijeme). Plátky mírně osolíme, naplníme směsí nivy a salámu a stočíme do závitků. Obvážeme je kuchyňskou nití nebo upevníme závitkovými jehlami, aby náplň nevytekla.
V nádobě rozpálíme asi 2 lžíce oleje a závitky v něm asi 5 minut opékáme ze všech stran. Přidáme odložený rozmarýn, který jsme použili na nakládání masa, a podlijeme horkou vodou, aby byly závitky asi 3 cm potopené. Přikryjeme a na 30 minut dáme dusit do trouby předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách poklici odstraníme a ještě zhruba 30 minut dopékáme.
Hotové závitky vyjmeme a odstraníme z nich niť nebo jehly. Výpek přecedíme do jiné nádoby a zakvedláme do něj zakysanou smetanu, případně přisolíme a připepříme. Závitky dáme krátce prohřát do hotové omáčky.
Knedlíky připravíme podle návodu na obalu a podáváme se závitky přelité omáčkou.
Dobrou chuť.